|
|
|
|
Riblja čorba – 410gr
(ribe, začini) - 150rsd
Šta napisati?
Simbioza ukusa koja će Vas dovesti do potpunog užitka.
Obavezno probati!
|
|
|
|
|
Brancin 100gr
- 230rsd Brancin (Dicentrarchus labrcoc L.)
Pored orade i zubaca, brancin je jedna od najcenjenijih riba u jadranskom moru.
Njegovo lukavstvo, borbenost i iznad svega ukusno meso, oduvek su ga svrstavali medu one ribe koje su najviše priželjkivane na udici.
Meso Brancina je belo, mekano i veoma ukusno.
Morska riba, naročito bracin, bogata je jodom, kalijumom, natrijumom i bakrom.
Sadrži, kao i sve ostale vrste riba, vitamine Bl, B2, B6 i B12. |
|
Orada 100gr - 230rsd
Orada (Sparus aurata L.)
Orada je riba iz Jadra- nskog mora, veoma cenjena u Mediteranskoj kuhinji. Kažu da je orada bila sveta riba boginje Afrodite, a jedna je od najtraženijih riba na itali- janskim pijacama.
Italijani je zovu “orata” što u prevodu znači zlatna.
Jako je cenjena zbog bogatog ukusa i malog broja kostiju.
Meso je nakon pečenja veoma sočno,
zahvaljujući sloju masnoće koji se nalazi između kože i tela.
Pogodna je i za sve koji vode računa o ishrani jer 100g mesa sadrži samo 113 kalorija. |
|
|
|
|
Lignje grilovane 300gr
- 600rsd Lignje (Loligo vulgaris L.)
Lignja je glavonožac sa 10 krakova. Živi u Sredozemnom moru i duž istočne obale Atlantskog okeana.
U lignjama se uživalo još od antičkih vremena. Načini pripremanja liganja naročito su se razvili u Grčkoj i Vizantiji, a kasnije u Mletačkoj Republici po svim njenim posedima.
Jela od liganja pripremala su se i u Španiji, južnoj Francuskoj... |
|
Lignje pohovane 300gr - 600rsd
Lignje (Loligo vulgaris L.)
Osim što su bogate visokokvalitetnim belančevinama,
lignje sadrže značajne količine vitamina i minerala: vitamina B12, ribofla- vina, niacina, pantoten- ske kiseline, vitamina E, vitamina C, vitamina B6, tiamina, selena, fosfora, cinka, magnezijuma, kalijuma, gvožđa i kalcijuma.
Lignje su, kao i ostali plodovi mora, naročito bogate selenom.
Selen je prirodni antioksidans koji čuva elastičnost tkiva odlažući oksidaciju višestruko nezasićenih masnih kiselina. |
|
|
|
|
Losos tortelini 450gr
- 500rsd Losos (Salmo salar)
Odrasli losos je riba koja živi u morskoj,
a mresti se u rečnoj ili jezerskoj vodi.
Meso mu je nežno ružičaste ili narandžastocrvene boje i izvanredno finog ukusa.
Njegova ikra koristi se za izradu "crvenog"kavijara.
Osim što je izvor visokokva- litetnih belančevina, losos sadrži značajne količine važnih nutrijenata, kao što su fosfor, selen, kalijum, tiamin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6 i B12 i riboflavin.
Losos sadrži obilje omega-3 masnih kiselina dragocenih za zdravlje, zbog čega je potrebno osigurati njihovu zastupljenost u prehrani,
a nutricionisti preporučuju najmanje jednom nedeljno konzumiranje ribe. |
|
Bakalar Ravioli 450gr - 500rsd
Bakalar (Gadus spp. )
Bakalar je riba iz porodice Gadidae koja živi u hladnim morima.
Osim što se konzumira svež, bakalar se i konzervira soljenjem, dimljenjem i sušenjem,
a na taj način se jednostavno transportovao još tokom Srednjeg veka u Europi.
Njegova jetra služi za proizvodnju ulja, važnog izvora vitamina A i D te omega-3 masnih kiselina. Od minerala odličan je izvor selena, fosfora, magnezijuma.
Od vitamina sadrži vitamin B12 i vitamin D, a dobar je izvor niacina i piridoksina. Sadrži 43 mg holesterola.
Belo meso bakalara je blagog ukusa, niskokalorični izvor proteina te može biti izvrsna zamena za proteine mesa. |
|
|
|
|
Pangasius 100gr
- 170rsd Panagasius (Panagasius Hypophthalmus)
Panga je isključivo biljojed za razliku od bliskog rodjaka - soma.
Meso pange odlikuje se prefinjenim sočnim ukusom. Zbog fine teksture i blagog ukusa, veoma je omiljen kod svih majstora kulinarstva.
Fenomen pangasiusa je porast novih konzumenata, koji ranije nisu često imali ribu u ishrani. U poslednjih nekoliko godina pangasius beleži najveći rast u potrošnji u Aziji, Severnoj Americi i Evropi. |
|
Oslić panirani fileti 100gr - 150rsd
Oslić (Merluccius merluccius L.)
Oslić je morska riba sive boje i snažnih čeljusti.
Živi u morskim dubinama (od 100 do 300 m) severnog Jadrana, zapadnog dela Atlantika do Islanda te uz afričku i sevemoameričku obalu.
Oslić ima belo mekano i sočno meso, izvrsnog ukusa i lakoprobavljivo. Uz makronutrijente, oslić je važan i vredan izvor nekih vitamina i minerala: vitamina Bl, vitamina B2, kalijuma, kalcijuma, fosfora. |
|
|
|
|
Šaran kotleti 100gr - 170rsd
Šaran (Cyprinus carpio)
Šaran je najraširenija porodica slatkovodnih riba.
Živi u toplijim i mimim muljevitim vodama Evrope, Seveme Amerike, Azije, u Cmom moru i nekim delovima Afrike. Nastanjuje vode stajacice ili reke sporijeg toka. Uzgaja se i u ribnjacima.
Obiluje vitaminima i mineralima. Od vitamina sadrži vitamin A, E, vitamine B grupe, a od minerala natrijum, kalcijum, gvožde i cink.
Bogat je kalijumom i fosforom.
Osim što je vrlo ukusno, meso šarana bogato je proteinima, koji sadrže vredne amino-kiseline. |
|
Pastrmka 100gr prilog, masline - 180rsd
Pastrmka (Salmo trutta fario)
Pastrmka je plemenita riba brzih potočnih voda
ili hladnih jezera.
Odličan je izvor esencijalnih ribljih ulja, uključujući omega-3 masne kiseline. Bogat je izvor proteina koji su potrebni za normalan rast i razvoj.
Sadrži još ifosfor, selen, i vitamin B12, B6, niacin i pantotenske kiseline, a dobar je izvor i vitamina A i Bl.
Osrednji je izvor gvožda, kalcijuma, magnezijuma, cinka, bakra i vitamina B2. |
|
|
|
|
Tilapia 300gr
- 600rsd Tilapia (lat. Tilapia)
Tilapija je vrsta tropske ribe. Sam naziv tilapija potiče od afričke behuana reči "thiape" što znači riba. Ona je autohtona afrička riba i gajila se na tim prostorima i pre 3.000 godina. Posle Drugog svetskog rata njena proizvodnja se proširila na Aziju i ostatak sveta.
Tilapija sadrži malo holesterola, natrijuma i zasičenih masti.
Obiluje omega-3 masnim kiselinama koje igraju važnu ulogu u zdravlju kardio vasku lamog sistema i održavaju stabilnu vrednost šećera u krvi.
Pomaže razvoj mentalnog sastava i opšteg imuniteta. |
|
Škarpina 100gr - 230rsd
Škarpina (Scorpaena scrofa)
Ova riba je ružičastocrvene do crvene boje, sa smeđkastim tačkama po telu.
Naraste do 65 cm, a može težiti i do 5 kg.
Osim Jadranskog mora škarpina obitava i u Mediteranu i Atlantskom okeanu.
Škarpina je kao i ostale vrste riba dobar izvor proteina, uz to da joj je prednost što ima mali udeo zasićenih masti. |
UŽIVAJTE!
UN BUON APPETITO! |
|
|
Riblji specijaliteti
Priznajemo. Krali smo!
Krali smo javno i tajno i fino i bezobrazno. Krali smo po Italiji, Francuskoj i Španiji...
Krali smo gde god smo mogli i šta god smo stigli.
Ali uvek ono najbolje i najkvalitetnije.
Nismo mi neki tek tako...
I, onda smo sve to nadogradili i dodali malo svoga znanja i umeća.
Pomešali smo nove tehnologije, tradiciju i proverene ukuse sa svih strana sveta i nastala je La Strega.
Naši proizvodi zbog toga imaju italijanski ukus, šarm Pariza, izgled šarenog juga Španije i toplinu pogleda naših baka koje su nam uvek davale da oližemo šerpu.
Kompanija La Strega je tu
zbog Vas!
Mi smo dokaz da
život može biti lep i ukusan.
Hajde sad lepo pozovite i naručite da jedete ili nam dodite u goste.
Jedan je uslov!
Sve mora da se pojede!!!
Previše je truda i Ijubavi tu uloženo da bi nešto ostalo na tanjiru.
UŽIVAJTE!
UN BUON APPETITO! |
|